high speed club П`ятниця
03.05.2024
18:09

Вітаю Вас Гость
RSS
Музика власноруч - Forum ГоловнаРеєстраціяВхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Forum » Техніка » Тюнінг » Музика власноруч
Музика власноруч
ДовгийДата: Середа, 06.05.2009, 23:19 | Сообщение # 1
Сержант
Группа: Модераторы
Сообщений: 33
За 15 постов За 25 Постов
Репутация: 2
Статус: Offline
Всім, на мій погляд, Mark II хороший, дизайн просто ідеальний, ні додати, ні збавити. Але ми ж так не можемо, додати треба обов'язково. І всі свої зусилля я вирішив направити на гідний звук для моєї машини

Тепер, коли щось вийшло, можна спробувати це "щось" записати словами. Можливо, мій досвід стане в нагоді всім, хто вже задумався про те, що пора ставити звук в свою машину.
Від старого господаря дісталася непоганої 2-диновая "голови" Sony WX-C900MD і. . . абсолютно мертві динаміки. Тому насамперед почав із заміни штатної акустики. Виявилось, що вибрати бюджетні і гідні компоненти дуже навіть не легко. Так або інакше, послухавши одного разу у товаришів динаміки Prology, вирішив, що цей варіант для мене, звучать непогано, та і ціна відповідна. Не затягуючи задоволення, відразу купив два комплекти, для фронту - компонентні Prology Platinum PX-6. 2C, а для тилу - те ж Prology, але коаксіальні, PX-1622. Фронтальні твітери встановив зверху передній панелі, по кутах, біля самого лобового скла і з частковим віддзеркаленням від нього.
А щоб нізкочастотникі помістилися в дверях, довелося небагато збільшити розмір штатного отвору в залозі. Між корзиною і дверним металом поставив фанерні кільця і прокладки ущільнювачів. Що до декоративної дверної фальші, то їх я зовсім не чіпав, Mark II і так красень.
Включив, послухав - ну набагато краще за те, що було! А погравши навороченним еквалайзером і позбавившись від злегка жестковатого звучання твітеров, зрозумів - тепер зовсім добре. Звукова сцена вийшла широка і об'ємна, всі інструменти прослуховуються чітко, але низ явно не вистачає. Так підкотився з місяць або біля того і врешті-решт задумався, який, куди і як поставити сабвуфер. Під задньою полицею коштує іонізатор, його чіпати не хочеться, значить, залишається тільки багажник. Готові ящики в крила, зрозуміло, не поставиш, а віддавати весь корисний об'єм тільки під бас рука не піднялася.
Після тривалих і тяжких роздумів вирішив, що виготовлятиму ящики самостійно. Місце установки очевидне - ніші задніх крил, а щоб не дати пропасти корисному об'єму, задні стінки ящиків повинні бути зовсім неправильної форми. Точніше - навпаки, правильною, такий, щоб вписатися в обводи крила. Єдиний розумний варіант - робити їх з склопластика.
Витягуємо обшивку крила і обклеюємо її з внутрішньої сторони малярним ськотчем. Поверх ськотча кладемо два шаруючи стеклоткані на смолі і чекаємо, поки смола не встане
Потім відокремлюємо заготівку від обшивки і приміряємо по місцю. Поки все йде за планом
Продовжуємо те, що виклеює і доводимо кількість шарів до 18 - 20, поки короб не набере достатню жорсткість. Знов приміряємо на місці і, якщо що, обрізаємо надлишки. Моя заготівка наполегливо не бажала вставати на місце
Коли нарешті все помістилося куди треба, настала черга вклеїти кріпильні бруски, зробити передню стінку, зашпакльовувати і пофарбувати
Тепер найцікавіше - якого об'єму у нас вийшов резервуар? Наливши води, виявляємо, що маємо 44 літри в корпусі, який виглядає зовсім невеликим. Непогано
Тепер настав черга знайти динамік під цей об'єм. Як не дивно, але вибір знову ліг на акустику Prology Ecstasy. Двохкотушкова модель EX-12 володіє відповідними характеристиками і необхідною потужністю. У приятеля на такій штуці зібраний саб для домашнього кінотеатру - звук пристойний і ціна по кишені, вирішено!
Отвори прорізають, контактні групи виведені, внутрішня поверхня додатково обклеєна віброїзоляцией, а для ущільнення стику корзини і стінки заготовлено віконний ущільнювач. Після деяких роздумів вирішив підсилити передню панель другим шаром ДСП, для чого в справу пішла стара столешніца.
Про, карпет, "як багато в цьому звуці..." - за цим матеріалом довелося їхати в славне місто Барнаул. У нашому рідному Бійське ніхто навіть назви такого не чув. Внутрішній об'єм ящика заповнений ватою, яка закрита марлею.


ТИП СИСТЕМИ: аудіо
СКЛАД: 2-смуговий фронт + тил + сабвуфер
ДЖЕРЕЛО: Sony WX-C900MD
ПІДСИЛЮВАЧ: Blaupunkt GTA 4100
АКУСТИКА: Prology PX-6.2C, PX-1622
САБВУФЕРИ: Prology EX-12

взят звідси

 
ToDДата: Четвер, 07.05.2009, 16:44 | Сообщение # 2
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 91
За 15 постов За 25 Постов За 40 Постов За 55 Постов За 70 Постов За 90 Постов
Репутация: 55
Статус: Offline
Класно..... smile
 
Forum » Техніка » Тюнінг » Музика власноруч
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024