high speed club Вівторок
30.04.2024
15:07

Вітаю Вас Гость
RSS
ГоловнаРеєстраціяВхід
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Міні-чат
200
Головна » 2008 » Жовтень » 3 » Улюблені автомобілі автозлодіїв
20:09
Улюблені автомобілі автозлодіїв
02 жовтня 2008

Ось вже багато років авто викрадачі є одним з найстрашніших кошмарів автоаматорів. Примітно, що серед послідовників Дєточкіна попадаються як прості громадяни, так і товариші в міліцейських погонах, і всіх них є свої власні смаки.

Так кілька років тому в Москві була знешкоджена інтернаціональна банда автокрадіїв, в яку входили 15 чоловік. За час своєї бурхливої діяльності «братики», встигли зробити більше 150 викрадень автотранспорту. "Збірною", що складалася з громадян України, Росії і Білорусії керував син співробітника адміністрації президента Білорусії. Банда спеціалізувалася на дорогих позашляховиках і легкових автомобілів бізнес класу.

В Україні в Львівській області співробітниками міліції була затримана група викрадачів в яку входив 30-річний священик. На слід групи міліція вийшла після того, як інвалідові з селища Соснівка біля Червонограда невідомі запропонували за $1100 повернути викрадений автомобіль. Після звернення потерпілого в міліцію, викрадачів вдалося затримати на місці злочину в процесі передачі грошей.
Серед них опинився 30-річний священик з Сокальського району. По його місцю проживання міліція виявила декілька погнаних автомобілів і склад запчастин з вже розібраних машин.

 Як розповіли нам в прес-службі Міністерства внутрішніх справ, кожен третій викрадений на території України автомобіль належить до категорії престижних. Минулого року більше 2 000 іномарок преміум-класу примусово змінили своїх власників. Примітно, що більше половини викрадень відбулася в Києві і Львові.

Статистика першого кварталу 2008 року розповіла про те що тільки в столиці вкрали 14 BMW, 13 Lexus, 13 Toyota, 11 Merсedes-Benz. Причому, наскільки нам відомо, жоден з цих автомобілів так і не знайшли.
Жертвами злочинів в різні роки ставали як прості громадяни, так і різні знаменитості. Катя Бужинська, українська поп-виконавиця, насолоджувалася новеньким Lexus GX 470 всього два місяці. Якось вранці особистий водій повідомив її, що дорога іномарка (у автосалонах ця модель коштує біля $ 80 000) викрадена.

Її побратимами по нещастю стали і багато знаменитостей спорту. Так олімпійська чемпіонка, гімнастка Катерина Серебрянська розпрощалася з BMW X5, а її соратник по спортивному амплуа Лілія Подкопаєва - з Volkswagen Touareg.
Марокканський захисник київського Динамо Бадра Ель-Каддурі, так само потерпів від українських викрадачів. Прямо з двору будинку, в якому він жив викрали Porsche Cayenne Turbo, а у серба Горана Гавранчіча, який свого часу так само захищав ворота київського динамо, "пропав" - Mercedes S500.
Як повідомили в українському Бюро Інтерполу, знайти машину, навіть якщо вона вже виїхала за межі країни, набагато простіше, ніж повернути її первинному власникові. Характерний тому приклад - викрадений в 2003 році Volkswagen Touareg Подкопаєвої: він до цих пір стоїть на штрафмайданчику в російському Таганрозі. Правда, вже без коліс.

Російські викрадачі, так само віддають перевагу недешевим іномаркам. Так за інформацією МВС Росії, улюбленим автомобілем викрадачів цього року є VW Passat (303 машини), який за підсумками 2007 року поступився першим місцем Toyota Corolla. За ним по рейтингу викрадень слідують: Toyota Camry (181 автомобіль), BMW 5-Series (154 автомобілі) і Toyota Avensis (142 автомобілі). Замикає п'ятірку "лідерів" VW Golf (103 автомобілі). Автомобілі марки Lexus, займають почесне шосте місце (100 машин).
В Америці все навпаки. Тамтешні автовикрадачі більше надають перевагу старим авто. Пояснюються такі переваги досить банально, зламати і викрасти такі автомобілі легше, ніж залізних коней нових моделей. Та і система правоохоронних органів там працює набагато краще, ніж наша. Тому продавати вкрадені авто легше по частинах. Адже багатьом власникам зручніше і дешевше купувати оригінальні деталі для старих моделей на чорному ринку.

І так, лідируючу трійку в американському рейтингу, займають автомобілі виробництва Японії. Honda Civic, Honda Accord і Toyota Camry. Як правило, це моделі середини і кінця 90-х років. Єдина свіжа в десятці - Toyota Corolla 2007 року. Атопром США представлений виключно пікапами: на четвертій позиції Ford F-150, за ним - Chevrolet C/K 1500 на сьомому місці - Dodge Ram. Так само співробітники правоохоронних органів США підрахували, що найбільш сумна статистика автокрадіжок по країні - в місті Модесто, штат Каліфорнія. На другому місці - Лас-Вегас, штат Невада. Третє місце в сумному рейтингу - у каліфорнійського Сан-дієго. Цікавим фактом є те, що американські автовикрадачі зовсім "поважають" автомобілі європейського виробництва. Машинки, проведені на сусідньому з Америкою континенті, не увійшли навіть до 30-ки авто, які найчастіше викрадають в Америці.

Якщо автомобіль викрали, перше що слід робити - звернутися в найближче відділення міліції, на території якого був здійснений злочин, і написати заяву на ім'я начальника відділення. Після цього обов'язково візьміть у міліціонера, що прийняв заяву, контрольний талон заяви, дізнайтеся, хто займатиметься розслідуванням цієї справи і куди його передадуть. Дані дії з боку потерпілого послужать невеликим позитивним чинником, у випадку, якщо співробітники міліції вирішать спускати цю справу «на гальмах». Візьміть довідку про факт звернення у відділення міліції з приводу викрадення автомобіля і зверніться в страхову компанію, де був застрахований ваш автомобіль. У страховій компанії напишіть офіційну заяву про незаконне заволодіння вашим транспортним засобом. Якщо протягом двох місяців автомобіль і викрадене майно не будуть знайдений, в міліції зобов'язані видати довідку для страхової фірми про відшкодування збитку.
Втім, викрадені автомобілі повертають власникові не тільки співробітники міліції, але і самі викрадачі. Як «нагороду» за свій «благородний» вчинок, як правило, вони бажають отримати від 30 до 50% від ринкової вартості транспортного засобу.
 

Переглядів: 1239 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024